Follow:
TIPS & TRICKS

DIY Hadiah Hari Guru Yang Simple Tapi Bermakna

Hari guru merupakan hari untuk menghargai para pendidik yang banyak berjasa.

Kebanyakaannya sekolah anak-anak mesti akan buat sambutan hari guru kan. Masa ni lah anak-anak pula teruja nak sediakan hadiah hari guru.

momyMez nak kongsi hadiah hari guru yang sangat bermakna menggunakan kos yang sangat rendah. Kebanyakkannya guru-guru akan suka hadiah PEN kan.. Haha..ini bukan andaian tapi realiti.πŸ˜‚

Kelmarin tolonglah anak buah yang merajuk sebab hadiah nak bagi cikgu nampak tak cantik. Memilih sangat kan.. Hmm.. Jadi. kita buatlah DIY hadiah hari guru untuk mereka ni.

DIY Hadiah Hari Guru Yang Simple Tapi Bermakna

Sangat ringkas dan jimat. Terima kasih pada ibu mertuaku yang rajin simpan bunga-bunga bunga telur dari majlis-majlis kahwin yang dihadiri..πŸ˜‚

Okay..baiklah, apa yang perlu kita sediakan ialah :

#1 : Gunting

#2 : Pita pelekat

#3 : Kertas pembalut hadiah

#4 : Bunga (yang ni sedia ada banyak sebab disimpan hasil pemberian dari majlis-majlis kahwin πŸ˜‚)

#5 : Reben (ini pun sama,,dah ada dengan bunga tadiπŸ˜‚)

#6 : Beberapa batang pen

Senangkan.. Hehehehe

Batang bunga tadi boleh balut menggunakan kertas pembalut yang dipilih. Begitu juga beberapa batang pen tadi.

Selepas tu, kepilkan sama-sama bunga dan pen tadi..Kemudian ikat comel dengan reben tadi. Siap! Hehe..

 

Senang je nak sediakan hadiah simple tapi sangat berguna buat si penerima. Giteww..

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

  • Reply Maglynna

    Saya pun simpan simpan idea sudah untuk bagi sama cikgu nanti. Thanks for sharing!

    May 19, 2018 at 4:06 am
  • Reply suhanah muslin

    wow simple tp cantik..good idea..tq sharing

    May 19, 2018 at 8:48 pm
  • Reply Diana

    yeahhh.. ada idea sudah for next Hari guru… 😍

    May 19, 2018 at 11:50 pm
  • Reply Nija

    Wahhh kreatif
    Boleh lah nanti cuba

    May 20, 2018 at 8:42 pm
  • Leave a Reply